2010. augusztus 14., szombat

Szex, fagyi helyett sör, és rocks roll nélkül

Jim és Zoya


Három csodálatos napot tölthettünk Csehországban, amit méltán neveznek a nagy utazók Európa kincses ládikójának.
Elképesztő természeti értékeket rejt ez az ország, kedves, nyugodt emberek laknak itt, és a több száz éves gyakorlat, amit a sörfőzésben szereztek, bizony, csodálatos zamatú sörökkel ajándékozza meg az ide látogatókat.
Brno söre!

Brno- Lisen az a kis város, ahol a nagyon kedves Wagnerova család vendégelt meg minket, akik Jim (Deep Deligt Brdske Zlato) tulajdonosai.
Jim és Zoya fedezése sikeresen megtörtént már az első napon. mindösszesen 3x fedezte Jim Zoyát (az első alkalom természetesen, a többi alaklom az én segítségemmel zajlott).
Mindeközben kirándultunk, és próbáltuk magunkba szívni a Morva karszt vidék minden rezzenését. A fenyvesek illatát, a kis karszt patakok illatát, a sziklák lenyűgöző varázsát. Az égig érő fenyőket, minden apró rezzenését ennek a mesevilágnak.
Kirándulásunk egyik legmeghatározóbb helyszíne Sloup Sosuvske cseppkőbarlangja volt.

Sloup Sosuvske jeskine

Egy teljes órát tölthettünk el a világon egyedülálló cseppkőbarlangban.
Mindenki, aki ismer, tudja, hogy a természet csodái óriási hatással vannak, rám. Ez a hatás most sem maradt el. A barlangtúra 2. állomása az Elizabeth cave, olyan hatással volt, rám, hogy a könnyim patakokban folytak.

Elizabeth cave


Több millió éves elképesztő formájú, és szépségű tökéletesen megmunkált mestermű.
Mi egy emberöltő? Olyannyira meghatódtam ismét a természet mindenhatóságán, hogy percekig csak a katarzis megtisztító hatásást éreztem.

Egy a sok katartikus barlangból

Lenyűgöző!
A Morva karszt egy másik klönleges pontján is megálltunk, egy csodás kis víznyelőnél, ami egy fenyves erdő közepén lapult.
Rudické propadani a neve ennek a szintén mesébe illő aprócska helynek. itt egy kis patak zubog be több száz méter mélyre a hegy gyomrába. Félelmetesen szép!


Rudicke propadani - ahol a vizet elnyeli a Föld gyomra

Persze a kutyák is remekül érezték magukat!
Reméljük hamarosan apró jövevények koránázzák meg ezt az amúgy is hihetetlen utazást!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése