2009. szeptember 18., péntek

Még nincs tél, de mi már havazunk! ...el-havazunk.

Amint írtam, ha a blog üres, az azt jelenti, hogy legkevésbé arra van időm, hogy a gép előtt üldögéljek, éppen csak a legszükségesebb dolgokat intézem el gyorsan, aztán irány a dogok sűrűje.
Sok szép dolog történink nálunk.
Növünk, okosodunk...
A picikék - a Silent - alom tagjai közül még van 3 gazdikereső kanunk, akik már névvel is rendelkeznek: Bumble, Blue és Caspian.
Nagyon pöpec kis verdák, és már 12 hetesek. Túl 3 szurin, már-már a kölyök időkből kilépnek, és lassan azt kell mondjam, növendékek. Imádom minden szusszanásukat! Nem aggódom a gazdikon, a Sors melléjük rendeli majd azt a szerencsés embert, aki kivételesen nagy kegyben részesülhet, és valamelyikük gazdijaként elkezdheti majd a kalandot, amit egy GR jelent.
Fiatal csajaink sem lustálkodnak!
Thea egy rangos nemzetközi szépségversenyen - Kecskemét CACIB- élete 2. kiállításásn kitűnő minősítést kapott. Azért külön öröm ez, mert Thea egészen más típust képvisel, mint napjainkban az szokványos. Izmos, atletikus, csodálatosan arányos kutyalány, mélyarany színnel, és abszolút mezőre és vadászatra teremtett alkattal és aggyal. Nagyon jól dolgozik is..azt hiszem Thea minden vadászok álma lenne..de nem adom áááám..ugyanis az én álmom is.

Zoya, szintén rangos, de munkaversenyen járt a szomszédos Szerbiában - Becej CACT - ahol nem kis meglepetésünkre 15 hónaposan (kínosan fiatalon - ezt magyarázom lejjebb...) 15 kutyából (spánielek és mindenféle retrieverek) a számunkra igen becses 7. helyet szerezte meg!
Mi ennek nagyon örülünk, mert Zoya kicsi segítséggel (amit köszönök Karacs Lajosnak), de a saját képzésű kutyám. Életem első kutyája, akivel 1 perces kora óta én foglakozom, és sikert érek el.
Kínosan fiatal - ez magyarázatra szorul! 15 hónaposan nem biztos, hogy szerencsés egy kutyára, főként egy olyan soft kutyára, mint Zoya ekkora terhet tenni. Ez volt a verseny legnagyobb tanulsága! Hiszen szemmel láthatóan a nap végére ez a törékeny, fiatal lányka agyban nagyon kifáradt.
Annak ellenére, hogy most dúl bennem a tettvágy, be kell húznom a féket, ha azt szeretném, hogy franó, stabil, megbízható kutyám legyen még vagy 10 évig, és ne égjen ki idejekorán.
Sokat tanultam ezen a napon a vadászkutyákról megintcsak! Minden köszönetem Sanjának és Sztefánnak, a két bírónak, akik mindketten több, mint 30 éve vadászemberek is, hogy szakértő segítségükkel, és dícsérő szavaikkal lendületet adtak nekem.
Milky regenerálódik a babacsapat után. Nagyon lerágta a 9 manóka.
Gryff ma halott halakat gyűjtött a Holt-Tiszából...no komment...Ő amíg élek, és amíg él tud újat mutatni nekem, azt hiszem. Az apró elhullott törpeharcsákért beúszott a partközelbe, kihozta, letette a fűbe, majd vissza a következőért... Fura fiú, mi? hihi
Molly anyó a lehető legjobb bőrben van, és éli a nyugdíjasok boldog perceit. Továbbra is szeret enni, és ez meg is látszik deréktájon a nagymamin. De ha Ő így boldog? Nem gurul, nem kórosan dagi, de azért szexin gömbölyded. Imádom az érett szépségét!
Most ennyi, és fogalmam sincs mikor jövök legközelebb...majd egyszer.
Mindenkinek sok boldog kutyás percet kívánok!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése